Hramul Parohiei romanesti din Aschaffenburg

În ziua de Duminică, 9 februarie 2014, Parohia ”Întâmpinarea Domnului” din orașul bavarez Aschaffenburg și-a sărbătorit hramul. Comunitatea care a împlinit anul acesta cincisprezece ani de existență, a avut bucuria de a sărbători alături Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim, precum și preoți și credincioși de la alte parohii din Germania, precum și din România, dar și din Marea Britanie.

La invitația comunității, a părintelui paroh PC Protosinghel Ghelasie Păcurar și a părintelui diacon Daniel Pintea, alături de Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim au venit din România PC Arhimandrit Ghelasie Țepeș, PC Protosinghel Emanuel și alți părinți de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara, care au dat răspunsurile liturgice. Părinți și credincioși din Aschaffenburg, Würzburg, Bonn, Mannheim, dar și din alte părți ale Germaniei, din Londra și din România au fost prezenți la sărbătoare, împărtășindu-se de cuvântul Evangheliei și de Trupul și Sângele Domnului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat textul Axionului la sărbătoarea Întâmpinării Domnului și a accentuat smerenia lui Hristos, Care a împlinit legea cea veche și toate cele ale oamenilor, pentru mântuirea lor. Smerenia este și subiectul principal al Evangheliei Duminicii Vameșului și Fariseului, care s-a citit potrivit rânduielii tipiconale a Bisericii noastre în această zi, care coincide cu perioada Triodului, premergătoare Praznicului Învierii Domnului. Cuvântul Mitropolitului a avut de aceea în vedere modalitatea prin care creștinul se smerește, tăindu-și voia pentru aproapele și săvârșind fapte bune, care sunt roade ale credinței și a harului. Părintele Ghelasie Păcurar a mulțumit celor prezenți pentru dragostea de a veni și a transforma o sărbătoare locală în una a românilor ortodocși din întreaga Germanie.

La agapa care a avut loc după Sfânta Liturghie, credincioșii s-au bucurat de cântările patriotice și pricesnele cântate de părinţii de la Mănăstirea din Sighișoara, precum și de cuvântul de învăţătură al părintelui Stareţ Ghelasie Ţepeş, care a împărtășit din experienţa sa duhovnicească alături de Părintele Arsenie Boca și de alţi părinţi de la Sâmbăta de Sus.

Sursă articol: www.mitropolia-ro.de
09.02.2014 - IPS Serafim & Parintele Staret Ghelasie Tepes la Aschaffenburg09.02.2014 - IPS Serafim & Parintele Ghelasie Tepes la Aschaffenburg 2

09.02.2014 - IPS Serafim - Proscomidie la Aschaffenburg 09.02.2014 - Strana la Aschaffenburg 09.02.2014 - IPS Serafim & Parintele Ghelasie Tepes la Aschaffenburg 3 09.02.2014 - Strana la Aschaffenburg 2 09.02.2014 - Agapa la Aschaffenburg

This entry was posted in Noutati and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comentariile sunt închise.