Conferinta preoteasca la Manastirea Sighisoara

Luni, 16 iunie 2014, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara s-a desfăşurat conferinţa pastoral-misionară de primăvară dedicată Anului Omagial Euharistic, întrunire la care au participat preoţii şi stareţii din protopopiatele Sighişoara şi Târnăveni.

Lucrările conferinţei prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba-Iuliei au început cu oficierea slujbei de Te Deum în biserica Mănăstirii şi au continuat cu susţinerea unor referate care au tratat importanța Sfintei Taine a Spovedaniei și a Sfintei Taine a Euharistiei.

Prezentările au fost urmate de luările de cuvânt din partea participanţilor şi de îndătinata agapă. În încheiere, Ierarhul a mulţumit Părintelui Stareţ Ghelasie Ţepeş şi întregii obşti monahale pentru primirea călduroasă şi pentru găzduirea acestei conferinţe.

Conform Statutului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferinţe Preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod, dar şi teme legate de eficientizarea misiunii pastoral-misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

This entry was posted in Noutati. Bookmark the permalink.

Comentariile sunt închise.