Primii colindatori la resedinta mitropolitana din Sibiu

Colindatori la IPS Mitropolit Laurentiu

Corul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Sighişoara, judeţul Mureş, condus de părintele stareţ, arhimandritul Ghelasie Ţepeş, a colindat astăzi, 18 decembrie 2015, la reşedinţa mitropolitană din Sibiu. Monahii au fost primiţi de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar la finalul colindului le-a oferit daruri primilor oaspeţi din această perioadă de pregătire pentru praznicul Crăciunului.

„S-a apropiat perioada de mare bucurie în care ne pregătim pentru sărbătoarea Naşterii Domnului. Primii colindători din acest an au fost monahii de la Mănăstirea Sighişoara, iar corul acesta deosebit ne-a transmis primul mesaj şi ne-au impresionat prin vocile puternice şi armonioase. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dea putere să răspundem tuturor solicitărilor şi să transmitem binecuvântarea acesta de la reşedinta mitropolitană către fiecare biserică şi către fiecare suflet în parte, pentru că bucuria creată de primirea colindătorilor trebuie transmisă mai departe”, a spus ierarhul.

Corul mănăstirii colindă în fiecare an la reşedinţa mitropolitană din Sibiu, vestind bucuria Naşterii Domnului.

„Venim în fiecare an cu mult drag să-l colindăm pe Înaltpreasfinţitul Părintele nostru Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, pentru că ne iubeşte foarte mult pe noi, călugării de la Mănăstirea Sighişoara. Am venit cu mult drag să-i aducem vestea Naşterii Domnului, cu mult drag, cu multă credinţă în suflete, pentru că sărbătoarea Naşterii Domnului aduce bucurie. Scopul venirii noastre este să-l îmbucurăm pe Părintele nostru Mitropolit, prin mesajul transmis de colindele noastre strămoşeşti”, ne-a spus părintele stareţ Ghelasie Ţepeş.

Sursa: www.mitropolia-ardealului.ro – 18 decembrie 2015

 

This entry was posted in Noutati. Bookmark the permalink.

Comentariile sunt închise.