Comentarii

66 răspunsuri pentru Comentarii

 1. Avram Hossu Rodica says:

  Am vizitat Mănăstirea Sighișoara, într-o frumoasă zi de mai, și am găsit o adevărată ,,bijuterie”, păstorită de părintele stareț Ghelasie. Am participat la vecernie, unde preacuvioșii părinți, îmbrăcați în rase impecabile, făceau rugăciuni minunate. M-am simțit așa de bine în biserica Mănăstirii, încât nu pot uita acele momente. Părintele stareț, care m-a primit cu atâta căldură, este un om minunat, cu o ,,vorbă” ardelenească plăcută, un om sincer. Îi doresc pe această cale, multă, multă sănătate și toate cele bune.
  Doamne ajută! 18.05.2015

 2. Elidia says:

  În această zi de sărbătoare în care buchetul vieții vi se mai îmbogățește cu un an, am dori să vă aducem cele mai călduroase felicitări însoțite nu de urări de sănătate, mulți ani sau voie bună. Ci din toată inima vă dorim ca Harul care lucrează în sfinția voastră, să vă întărească în continuare în lucrarea voii lui Dumnezeu, iar aceasta să vă împlinească în calitate de preot dar și în general de creștin ortodox.
  Preasfântul şi Preabunul Dumnezeu şi Preacurata Lui Maică şi toţi sfinţii să vă ajute să sporiţi şi să fiţi de mare folos milioanelor de credincioşi care vă cercetează acolo şi vă cer sfat şi pe care îi mângâiaţi şi-i zidiţi în Hristos.
  Cinste, așadar și întreaga noastră prețuire, alături de cele mai sincere urări de sănătate, bucurii duhovnicești întru neostenită slujire și rodnică păstorire. Toată considerația pentru un părinte care a marcat timpul printr-o uimitoare activitate pusă în slujba noastră, a tuturor, într-o de Dumnezeu binecuvântată Mănăstire.
  Întru mulți și fericiți ani, Părinte Arhimandrit Ghelasie”.

 3. elidia says:

  Toate cuvintele mele nu pot exprima frumusetea acestei manastiri, puterea harului duhovnicesc si simplitatea preotilor de aici, un loc minunat unde alerg ori de cate ori am posibilitatea, un loc unde ma duc cu drag, de unde ma intorc cu gandul sa revin cat mai repede. Multumesc parintilor, cei prin care se aud rugaciunile mele de iertare a pacatelor. Cand intri in Sfanta Manastire, intri la Hristos. El insusi te primeste. Acolo este ceva extraordinar, insasi viata lor predica adevarul, locul este intr-adevar extraordinar si minunea este ca ajung acolo cu puterea si darul Lui Dumnezeu fara de care nu pot face nimic. Atat mi-a mai ramas. Va indrum pe toti sa mergeti, sa intrati cu gand bun in manastire si veti primi liniste sufleteasca si o dorinta mare de mantuire. Doamne ajuta!

 4. elidia says:

  Nu sunt vrednică a mulţumi Preacuvioşilor părinţi care vieţuiesc aici pentru rugăciunile pe care le înalţă în permanenţă către Bunul Dumnezeu, către Domnul nostru Mântuitor Iisus Hristos, către Maica Domnului, pentru noi, toţi păcătoşii care (încă) mai suntem în lumea aceasta tot mai agitată…
  În trecerea noastră prin viață, de multe ori uităm de Bunul Dumnezeu – e lângă noi … e și la această mănăstire.
  Iertare cer pentru acestea eu păcătoasa care mă plec cu gândul, cu inima și toată făptura mea în fața MĂREȚIEI ȘI IUBIRII DE OAMENI A LUI DUMNEZEU!”

 5. Custelcean Marius says:

  Doamne ajută, Părinților dragi!

  Ne-a acoperit din nou zăpada albă ce ne trimite către lumină, către Sărbătorile Sfinte pe care le așteptăm cu mult drag, să ne aducă liniște și multă pace, binecuvântare și lumină. Dumnezeu ne revarsă din darurile Sale cele bogate, în acestă societate diversă în care ne ducem existența de zi cu zi.
  Vă doresc multă sănătate și putere duhovnicească pentru a ține „frâiele” în acestă lume zbuciumată, pentru a ne călăuzi duhovnicește spre tot ceea ce este bun. Părintelui Stareț Ghelasie îi adresez cele mai frumoase gânduri, urări de sănătate, de viață lungă și multe mulțumiri pentru ajutorul deosebit.
  SĂRBĂTORI CU PACE, SĂNĂTATE ȘI BINECUVÂNTARE!
  LA MULȚI ANI!

 6. elena iuliana jivan says:

  Doamne ajută. Bună dimineața.
  Doresc să încep cu un cuvânt de mulțumire Părintelui Stareț pentru cuvântul de învățătură pe care ieri – 9 noiembrie 2014 – l-a transmis în Parohia Curtici. A fost o duminică pe care o vom ține minte mult timp de acum înainte. Mărturisesc că am vizitat multe mănăstiri din Ardeal dar nu am ajuns încă la Sighișoara, lucru care se va întâmpla în viitor. Încă o data mulțumiri pentru cuvintele frumoase, pentru minunatele învățături.
  Doamne ajută.
  Părinte să vă rugați pentru noi păcătoșii.
  Cu drag, fam. Jivan din Curtici.

 7. Mă bucur cu adevărat să văd cât a înflorit mănăstirea. O parte din mine este mereu acolo.
  Binecuvântați.

 8. marlena says:

  Doamne ajută!
  Am poposit câteva zile la această mănăstire fiind în drum spre m-rea Prislop; a fost prima dată şi m-am simţit foarte bine fizic şi sufleteşte; dacă ar fi să pun un motto acestei mănăstiri atunci acela ar fi: „Omul sfinţeste locul”. Deşi este o mănăstire construită de câţiva ani, sfinţenia locului pluteşte în aer şi în sufletul obştii care locuieşte acolo; felicitări părintelui stareţ şi celor ce se străduiesc în acel locaş .
  O recomand tuturor.
  Mulţumesc şi multă spiritualitate în continuare.
  PS. Am o rugăminte: am observat şi la alte biserici că bărbaţii care vin la slujbă sunt mult mai puţini în comparaţie cu femeile… Aţi putea spune o rugăciune şi ca să avem mai mulţi bărbaţi credincioşi, spirituali, maturi emoţional etc.? Mulţumesc.
  Doamne ajută !

  • dorel says:

   Stimată doamnă, îmi permit să vă răspund: eu cred că de aceea sunt mai puțini bărbați la slujbele bisericilor și mănăstirilor, pentru că femeile au ajuns prima dată la mormântul Mântuitorului (femeile mironosițe), ele au fost prezente și la răstignirea lui Iisus (apostolii și ucenicii lui fugind, de frică); femeile sunt mai predispuse la jertfă, iar Sfânta Liturghie, este o jertfă.

  • emilia says:

   Stiți care a fost răspunsul unui părinte la întrebarea: de ce sunt mai multe femei în biserică decât bărbați? Pentru că la crâșmă (bufet) sunt mai mulți bărbați. Doamne ajută la toata lumea!

 9. Custelcean Marius says:

  Doamne ajută!
  E o mănăstire deosebită, cu un Părinte Stareț deosebit și obștea niște Părinți deosebiți. Am fost găzduit cu mult drag timp de o săptămână în care m-am simțit foarte bine. Am participat la Sfintele Slujbe și atmosfera te îmbie la pace, la regăsire, la binecuvântare de care avem atâta nevoie. Vă mulțumesc Părinților pentru ospitalitate, pentru gândurile bune și vă doresc mult folos sufletesc în toate cele, iar Părintelui Stareț Ghelasie complimente și multe mulțumiri! O să revin la dumneavoastră cu mult drag!
  Cu stimă, Pr.Marius Custelcean!

 10. Otetea Lucia says:

  Iubesc aceasta Manastire. Iubesc biserica,cantarile, obstea….totul, pana si pietrele. Dragostea unuia, daruirea celuilalt, rabdarea altuia, cantecul celorlalti, invatatura tuturor, blandetea ce triumfa, lumina preotilor, profunzimea lor, emotia unui preot tanar…toate te fac sa uiti de lume si sa te simti in rai. Uneori cand ajung la poarta, simt ca daca as putea as intinde mainile lungi pana as cuprinde toata manastirea, apoi le-as strange incet ca intr-un alint al iubirii pana cand toata manasrirea ar incapea in inima mea! Alteori simt ca vad parca scris pe poarta cuvintele parintelui Teofil Paraianu ”Veniti de luati bucurie!” Binecuvantata fii frumoasa manastire!

 11. Domnica says:

  Mii de multumiri ca ne incantati cu sfaturile si cantarile d-voastra ,si, stim unde sa venim sa cerem ajutorul, iar sfaturile calugarilor si a parintelui Serafim sunt de bun augur.
  Multumesc tuturor.

 12. elidia says:

  Dumnezeu a binecuvantat acest oras, dar oamenii nu stiu sa fie recunoscatori.
  Iarta-ma, Doamne!

 13. Baciu Livia says:

  Raiul pe pamant este la manastirea Sf.M.Muc.Dimitrie din Sighisoara! Dumnezeu a binecuvantat aceasta manastire cu o obste de ingeri pastorita de parintele staret Ghelasie.Harul lui Dumnezeu sa fie totdeauna cu intreaga obste a manastirii si prin rugaciunile preacuviosilor parinti cu noi toti.
  Va multumim !

 14. Doina says:

  LA MULTI ANI acum la sarbatorirea hramului Manastirii Sf.Dimitrie !
  Fie ca Bunul Dumnezeu sa va fie alaturi in aceasta minunata zi si sa va umpla sufletele cu preacuratul mir cu care ne ungeti ranile!
  Doamne ajuta-ne!

 15. Ela says:

  Doamne ajuta!

  Minunata manastire, minunate voci ale parintilor de acolo; este o incarcatura duhovniceasca de nedescris. Cand am fost prima data am stiut ca trebuie sa mai revin acolo si am reusit cu ajutorul Domnului; indemn pe toti credinciosii sa mearga sa se incarce duhovniceste, mai ales ca sunt si sfinte moaste ale Sfantului Dimitirie si nu numai.

  Doamne ajuta-ne pe toti!

 16. Adriana says:

  Dumnezeu ne-a invrednicit sa-l intalnim si noi pe preabunul Parinte Staret, Arhimandritul Ghelasie… Cuvintele nu sunt de ajuns ca sa descriem binele si schimbarea radicala pe care a adus-o in familia noastra. Dumnezeu sa-i dea sanatate dumnealui, mamei care l-a nascut si tuturor vietuitorilor acestei manastiri.
  Cu vie recunostinta Adriana, Mircea si Antonia-Maria.

 17. necunoscut says:

  Mult respect din partea mea acestei Sfinte Manastiri si vietuitorilor ei. Mi-au placut cantarile va rog mai postati cateva. Dumnezeu sa va ajute.

 18. elidia says:

  La Sarbatoarea Sfintelor Pasti sa coboare linistea si pacea, minunea Invierii lui Isus sa dainuie in inimile noastre .In noaptea invierii,cind bat clopetele,cu luminari aprinse ,cu sufletul curat sa spunem impreuna” HRISTOS A INVIAT ”
  PASTE FERICIT!

 19. elidia says:

  Monologul Lui Dumnezeu
  „M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata.
  Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti s-au intamplat, cerandu-Mi parerea pentru cele ce urma sa le faci astazi.
  Am observat ca erai mult prea preocupat ca sa-ti cauti haine potrivite pentru a merge la serviciu.
  Speram sa gasesti cateva clipe ca sa-Mi spui : Buna dimineata! Dar erai mult prea ocupat.
  Pentru a vedea ca-ti sunt alaturi, am surprins pentru tine cerul cu culori si cant de pasarele. Pacat ca nu ai observat nici atunci prezenta Mea.
  Te-am privit plecand grabit spre serviciu si iar am asteptat. Presupun ca fiind atat de ocupat, nu ai avut timp nici atunci sa-Mi spui doua vorbe.
  Cand te intorceai de la munca, ti-am vazut oboseala si ti-am trimis o ploaie marunta care sa-ti alunge stresul acumulat. Am crezut ca facandu-ti aceasta placere iti vei aduce aminte de Mine. In schimb, suparat, M-ai injurat.
  Doream atat de mult sa-Mi vorbesti..
  Oricum ziua era, inca, lunga!
  Ai pornit televizorul si in timp ce urmareai programul preferat, Eu am asteptat.
  Ai cinat apoi cu ai tai si tot nu ti-ai adus aminte de Mine.
  Vazandu-te atat de obosit, am inteles tacerea ta si am stins splendoarea cerului ca sa te poti odihni, dar nu te-am lasat in bezna. Am lasat veghetori pentru tine o multime de stele. Era asa de frumos, pacat ca n-ai observat…
  Dar nu conteaza! Poate chiar nu ti-ai dat seama ca Eu sunt aici pentru tine.
  Am mai multa rabdare decat poti sa-ti imaginezi tu vreodata…
  Vreau sa ti-o arat, pentru ca si tu, la randul tau, sa o arati celor din jurul tau.
  Te iubesc atat de mult incat te voi rabda.
  Acum esti pe punctul de a te trezi din nou…
  Nu-Mi ramane decat sa te iubesc si sa sper ca macar azi, imi vei acorda putin timp din timpul daruit tie.
  Iti doresc o zi buna si minunata ca sufletul tau luminos !
  Al tau Tata, Dumnezeu.”

 20. rodica jiga says:

  frumosa manastire si un loc plin de liniste de care avem atata nevoie !

 21. Rodica Cotic says:

  Dumnezeu sa va tina sanatosi si sa aveti putere pentru ca avem mare nevoie de sfintiile voastre.

 22. Paldau Petronela says:

  Multumesc Bunului Dumnezeu pentru ajutorul acordat, datorita parintelui Ghelasie si tuturor preotilor de la manastire.Bunul Dumnezeu sa le dea multa sanatate si putere . La multi ani pentru noul an ! Sa ne ajute sa avem intarire in credinta la toata familia si sa mai putem ajunge la Sfanta Manastire. La Manastirea Sf. Dumitru am gasit Raiul pe pamant.

 23. elidia says:

  Roaga-te oricum, numai mereu, si nu te nelinisti de nimic; fii vesel si linistit cu duhul caci rugaciunea te va intelepti. Sa cumpanim faptele vietii noastre cu cantarul vesniciei.

 24. elidia says:

  „Fiecare dintre noi avem o menire, dar trebuie să stăm sub povaţa duhovnicului, care înlătură voia nepricepută, făcând loc voii lăsate de Dumnezeu în fiecare dintre noi. Duhovnicul dezvăluie intenţiile lui Dumnezeu în noi. Dacă nu stăm sub povaţa duhovnicului, putem să intrăm în rătăciri mai mari ca patimile. „

 25. elidia says:

  Când esti suparat, adu-ti aminte de clipele în care zâmbeai;
  Când simti ca viata nu are nici un rost gândeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
  Când simti ca vrei sa mori gândeste-te ca altii ar da orice sa traiasca…
  Iubeşte-L pe Dumnezeu, iubeste-ti viata, parintii si prietenii.
  E cel mai de pret lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *