Mulţime de pelerini, alături de credincioşi din Sighişoara au participat, luni, 26 octombrie 2015, la hramul Mănăstirii „Sfântul Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, judeţul Mureş, pentru a fi binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica aşezământului monahal. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor format din slujitori ai mănăstirii şi preoţi de la parohiile apropiate. Hramul din acest an a adus o bucurie în plus obştii monahale, pentru că IPS Mitropolit Laurenţiu a oferit mănăstirii un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei.
„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu am săvârşit astăzi Sfânta Liturghie împreună cu monahii de la Mănăstirea <Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir> de lângă Sighişoara. Ne-au înconjurat preoţi mulţi şi credincioşi aleşi. Fiind hramul mănăstirii, s-au săvârşit toate cele rânduite: Sfântul Maslu, Sfinţirea Apei şi Sfânta Liturghie, împărtăşindu-se credincioşilor binecuvântarea lui Dumnezeu şi chemându-i pe toţi să fie împlinitori ai voii Lui şi urmaşi ai Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, martirul creştin. Mulţumim celor care ne-au invitat, părintelui arhimandrit Ghelasie, Înaltpreasfinţitului Irineu şi tuturor credincioşilor care au stat astăzi alături de noi”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.
Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” de la Sighişoara a fost înfiinţată în urmă cu 16 ani şi a devenit un important centru de spiritualitate pentru întreaga zonă. Pelerini din întreaga ţară vin mereu aici pentru a se ruga şi pentru a primi binecuvântarea cerească.
„Iată că în toţi aceşti ani Dumnezeu a vărsat mult har peste mănăstirea noastră prin faptul că sunt hirotoniţi aici preoţi şi diaconi. Aşa cum spunea şi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu, aici se face o adevărată misiune, prin faptul că spovedim şi dezlegăm lumea de păcate, îndemnându-i să ducă o viaţă duhovnicească, să fugă de păcate şi de răutăţile lumii şi să se îndrepte către biserici, mănăstiri şi duhovnici, să asculte sfintele slujbe şi cuvintele de învăţătură”, ne-a spus părintele stareţ, arhimandritul Ghelasie Ţepeş. Credincioşii veniţi în număr mare la hramul mănăstirii s-au închinat la final la moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna şi la un fragment din moaştele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Sursă: http://ziarullumina.ro